Selvplukk moreller

Morellene er modne fra månedsskiftet juli/august. Tidspunkt for selvplukk er ca andre uka i august.

KOS DEG MED SELVPLUKK!

Å høste moreller er veldig moro, og det er en opplevelse i seg selv å gå gjennom treradene som bugner av moreller. 

Vær forsiktig så du ikke skader greiner, blader og skudd når du plukker. Det er ikke lov å klatre i trærne, eller å brekke greiner. Dersom en brekker av greiner, forsvinner neste års avling, og det er jo ikke noe greitt for noen. Pass også på neste års blomsterknopper når du plukker (blomsterknoppene er de brune, se bilde nederst). Dersom stilken rives raskt av, vil også blomsterknoppene som allerede nå ligger klar til neste sesong, følge med stilken. Enten så må stilken vris av forsiktig, eller det må plukkes uten stilk.

Det er det enkleste og raskeste å plukke morellene uten stilk, så vi anbefaler at du gjør det. Vær også grei å plukke alt som er modent på det treet du velger, da er det så mye bedre for nestemann som kommer og plukker. 

Smaksprøver er dessverre i år ikke lov på grunn av smittevernhensyn. Så vær grei å ikke spis rett fra treet – men vent til du kommer hjem.

VEIING OG BETALING

Når du har plukket ferdig, tar du med bøtter/bær tilbake til oss, og vi veier hvor mye du har plukket, og trekker fra vekta på tomemballasjen. Betaling kan skje med kontant, kort eller vipps.

HJEM OG SPISE!

Så er det bare å reise rett hjem og spise alt du orker!

Visste du forresten at moreller er supre å fryse? Legg morellene i en pose eller boks, og rett i fryseren. Når du får lyst på enkel dessert, legg frosne moreller rett i en bolle, hell over kokende sukkerlake, og server sammen med f.eks is eller krem.

Så håper vi du blir fornøyd; og dersom du lurer på noe, ring gjerne på tlf 95 02 03 26.